​Fritidsaktiviteter

​Sjakkets to multihaller på Skaffervej er et vigtigt supplement til de omkringliggende idrætsfaciliteter, som f.eks. Nørrebrohallen og Grøndalcentret og til skolernes gymnastiksale. Sjakket låner især hallerne ud til områdets friskoler og fritidshjem mv., der ikke selv råder over gymnastiksal eller andre idrætsfaciliteter. Også mødelokalerne udlånes, f.eks. til lokale boligforeninger. I aftentimerne danner Sjakkets haller ramme om forskellige idrætsaktiviteter for de foreningsløse unge. Og i det røde lydstudie, der ligger på toppen af bygningerne, kan unge producere deres egen musik og lære om de tekniske muligheder.

I arbejdet med foreningerne bruger vi Sjakkets pædagogiske udgangspunkt omkring rollefordeling. Det betyder, at Sjakkets medarbejdere står for det pædagogiske arbejde omkring de unge for at fastholde dem, mens de forskellige trænere koncentrerer sig om at gøre dét de er bedst til, nemlig at træne de unge i de forskellige sportsgrene.

Oversigt over brugere af Sjakket på Skaffervej

​Skoler:

Der findes en del friskoler i området Nordvest, der hovedsagligt har elever fra ydre Nørrebro. Disse skoler har ofte ikke gymnastiksal eller andre idrætsfaciliteter, som kan bruges i vinterhalvåret/ ved dårlig vejr. Efter vores pædagogiske overbevisning er bevægelse og idræt nødvendigt for børn og unge i forhold til deres læringsprocesser. Derfor har vi valgt at kontakte disse skoler for at tilbyde dem at låne vores faciliteter.

Det har været en proces at lære og støtte nogle af disse skoler som ikke har denne forståelse eller kultur omkring idræt. Vi har brugt meget tid på at fastholde og bevidstgøre skolens lærere om vigtigheden af idræt, samt nødvendigheden af professionelle idrætslærere, når de kommer her for at de børn og unge får så meget ud af tiden her som muligt. Dertil skal nævnes, at skolerne kommer med børn og unge af begge køn.​​

​Skolerne er pt. (skoleåret 2012/13):

  • Alquds skole - tirsdag 13 - 15 og onsdag 9-10
  • Al Hoda Skole på Vibevej – tirsdag og torsdag kl. 9-11. Antal deltagere: 25-40 af gangen.
  • Al Hilal Skole – mandag og torsdag kl. 13:30-15. Antal deltagere: 25-40 af gangen.
  • Lygten Friskole på Drejervej – mandag kl. 10-12. Antal deltagere: 45-60 af gangen.

Fitnessrum:

For nogle år siden blev vi opmærksomme på, at mange kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund på en eller anden måde er meget isoleret og præget af overvægt og sygdom. De bruger normalt ikke de tilbud, der er for motion. Derfor valgte Sjakket at oprette et fitnessrum, målrettet disse kvinder. En af Sjakkets kvindelige medarbejdere har haft ansvar for at opsøge dem og fortælle om tilbuddet og de fysiske rammer, som gør det muligt, at kvinderne kan føle sig trygge. I det første halve år kom der kun kvinder fra ydre Nørrebro omkring Mjølnerparken. Men efterhånden har tilbuddet spredt sig som ringe i vandet til mange andre kvinder, så nu kommer kvinder fra mange andre områder og fra mange forskellige nationaliteter.

Fitnessrummet bliver brugt mellem kl. 9-16. 20-40 daglige brugere.

I 2010 startede et nyt tiltag for de kvindelige brugere af fitnessrummet. Hver lørdag mødes cirka 60 kvinder med deres børn i Sjakket, hvor de deltager i kostværksted og idrætsaktiviteter og danner netværk. Vi håber den vej igennem at kunne lære dem om sundere kost og bedre livsstilsvaner for dem selv og for deres børn.

Vores plan er efterhånden at udvide tilbuddet til at invitere gæsteundervisere i sund kost og livsstil (sundhedsplejerske, kostvejledere, livsstilseksperter, motionsvejledere o.lign.). Vi håber på den måde at give kvinderne nogle redskaber til sundere kost og bedre livsstil, både for dem selv og for deres børn. Og på den måde være med til at gøre dem mere aktive og positive og mindre syge.

Foreninger og projekter:

I aftentimerne danner Sjakkets haller rammerne for forskellige idrætsforeninger, som vil rumme de foreningsløse unge. Erfaringerne viser, at der er mange udsatte unge, der melder sig til forskellige foreninger, men hurtigt dropper ud igen, fordi træneren bliver nødt til, at både være træner og pædagog og på den måde nemt kommer i konflikt med de unge. I arbejdet med foreningerne bruger vi Sjakkets pædagogiske udgangspunkt omkring rollefordeling i forhold til rollefordeling. Dvs. at Sjakkets medarbejdere står for det pædagogiske arbejde omkring de unge for at fastholde dem, mens de forskellige trænere kan koncentrere sig om at gøre det de er bedst til, nemlig at træne de unge i de forskellige sportsgrene.

​Vi samarbejder også med forskellige projekter fra andre forvaltninger, f.eks. BUF eller andre dele af SOF for at gøre det muligt for projekterne at låne vores faciliteter.

Foreningerne er:

  • Kick-boksning – mandag, onsdag og fredag kl. 18-20.30. Antal medlemmer: 25-30, både unge og voksne drenge/mænd.
  • Selvforsvar- tirsdag og torsdag kl. 17-21. Antal medlemmer: 25-30, 15-20-årige unge mænd (Københavnerteamet).
  • GAM3 - indendøre fodbold for 9-13 årige - torsdag 16-17.30.

Musikstudiet

Musikstudiet fungerede frem til sommeren 2012 i samarbejde med Ungdomsskolen afd. Nord fire gange om ugen med 80 unge både drenge og piger etniske danskere. Samarbejdet var vigtigt for os, fordi Ungdomsskolen kom med en gruppe unge som ikke nødvendigvis var udsatte unge eller havde anden etnisk oprindelse end dansk.

Skriv til os

Vi besvarer henvendelser hurtigst muligt.
​Felter markeret med * skal udfyldes.

Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Kontakt DSI Sjakket

​Herunder kan du finde vores adresse- og kontaktinformationer samt information om ledelse og åbningstider.

Kontaktinformation

Telefon: 35 82 35 81

E-mail: info@sjakket.dk

Skaffervej 6,

2400 København NV

Find vej her

Åbningstider

Åbner hver dag kl​. 9 - 21

Ledelse

Khosrow Bayat

Assad Keblawi

Sjakket – CVR: 17107607